Algemene links

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, innovatief, agrarisch en internationaal ondernemen. Dit doen zij door middel van subsidies, kennis, het vinden van zakenpartners en het voldoen aan wet- en regelgeving. RVO.nl richt haar dienstverlening op ondernemers, particulieren, overheden, organisaties en kennisinstituten. Dus bent u opzoek naar een organisatie waarmee u de kansen van uw onderneming kunt vergroten en uw (internationale) positie kunt versterken? RVO helpt u graag.

http://www.rvo.nl/

Kamer van Koophandel (KvK)

De Kamer van Koophandel ondersteunt en informeert ondernemers bij het starten van een onderneming tot het vinden van een eventuele opvolger. Tijdens het starten en runnen van een bedrijf is het belangrijk dat uw onderneming te maken heeft met een onafhankelijke en betrouwbare bron van informatie. Daarom biedt de KvK algemene informatie aan ondernemers. Daarnaast beheert de KvK het Handelsregister wat cruciaal is voor de rechtszekerheid van een onderneming in het economisch verkeer. Voor advies, informatie en het inschrijven van uw onderneming of rechtspersoon kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel.

https://www.kvk.nl/

Ondernemersplein.nl

Op Ondernemersplein.nl vindt u alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te kunnen ondernemen. Het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Belastingdienst willen dat u meer tijd overhoudt om te ondernemen door niet steeds op zoek te hoeven gaan naar informatie. Daarom is Ondernemersplein.nl ontstaan: dé plek waar u alle informatie rondom ondernemen vindt. Van belastingregels en wetgeving tot branche-informatie en subsidies, u vindt het allemaal op Ondernemersplein.nl.

http://www.ondernemersplein.nl/

NOM

NOM is één van de vijf ontwikkelingsmaatschappijen van Nederland en investeert in de ontwikkeling van Noord-Nederland. De aandelen van NOM berusten bij de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en bij het ministerie van Economische Zaken. NOM houdt zich bezig met het verstrekken van financieringen aan veelbelovende ondernemingen in Noord-Nederland, het verwerven van (buitenlandse) bedrijven voor Noord-Nederland en accountmanagement voor het bestaande bedrijfsleven, het beheren en uitvoeren van regionale investeringsfondsen en het omzetten van een idee naar een product. NOM helpt u dus om de ideeën voor uw onderneming waar te maken, ongeacht de fase waarin uw bedrijf zich bevindt: van begin tot eind kunt u terecht bij NOM.

https://www.nom.nl/